Karbantartás

 

 

Mit jelent a karbantartás?

Ez a szolgáltatásunk, a készülék teljes körű, a részletekig kiterjedő átnézését foglalja magába.
Ennek keretében a szerelő kollégánk szétszedi a készüléket és az alábbi műveleteket hajtja végre:

  • eltávolítja a készülékben lévő szennyeződéseket
  • leellenőrzi a tágulási tartály nyomását
  • kitisztítja, átmossa a főégőket
  • kompresszorral kitisztítja a fűtési hőcserélőt, és szükség esetén vízzel átmossa
  • a biztonsági szelepeket kitisztítja
  • a lemezes hőcserélőt is kitisztítja és szükség esetén kisavazza
  • kitisztítja a váltószelepet
  • kondenzációs készülékeknél ellenőrzi a füstgáz összetételét
  • mivel a fűtési és bitermikus hőcserélők savazása csak géppel lehetséges, ezért ennek szükségessége esetén ennek plusz költsége van

Mennyi időt vesz igénybe?

A készülék típusától függően ez a munka nálunk kb. 1-2 órát vesz igénybe! Kihangsúlyozzuk, hogy nem minden szakmabeli fordít ekkora figyelmet az átellenőrzésre, mint mi.

Mikor szükséges?

A legtöbb gyártó esetében, az éves karbantartás elvégzése a garancia meghosszabbításának a feltétele. Tehát, ennek hiánya esetén a készülék elveszíti a garanciát és így felmerülő hibák esetén, az alkatrészcserék már nem térítésmentesek.

Miért és milyen időközönként ajánlott?

Ha a készülék már nem garanciális, akkor is ajánlott évente vagy legfeljebb 2 évente elvégezni rajta egy komolyabb átvizsgálást. A kondenzációs készülékek esetén kifejezetten javasolt évente kérni a karbantartást. Azért tanácsos megrendelni a karbantartást, mert ennek köszönhetően felszínre kerülhetnek apróbb működési hibák, melyek figyelmen kívül hagyása esetén, komolyabb meghibásodások következhetnek be.
Ez azt jelenti, hogy lappangó probléma esetén, feltárulnak apróbb hibák, melyek megoldása Önnek pl. pár 1000 Ft-ba kerül, viszont, ha ezeket nem veszik észre időben, akkor fő alkatrészek is tönkremehetnek, amik cseréje sok esetben több 10.000 Ft-ba kerülhet. Ha belegondolunk abba, hogy nekünk embereknek is leromolhat az egészségi állapotunk, ha nem vigyázunk rá, és akkor mennyivel több pénzbe kerül annak helyreállítása, mint a megelőzős  (pl. gyógyszerek, operációk, drága kezelés és a munkából kiesett idő költsége), akkor nyilvánvaló, hogy a készülék esetében is hasonló a helyzet.

Figyelem: A szén-monoxidos balesetek nagy része is annak köszönhető, hogy a készüléket több éve nem látta szakember.

A felülvizsgálat költsége:

Ha fűtési szezonon kívüli történik meg ezt a szolgáltatást, tehát március 1-től agusztus 15-ig (elvégzett karbantartásokra vonatkozik!), akkor akár20- 30%-ot is megtakaríthat. Továbbá ezen hónapok alatt sokkal rugalmasabban tudunk alkalmazkodni az Ön időbeli igényeihez is, ezért mindenképp azt tanácsoljuk, hogy éljen ezzel a lehetőséggel!

Bővebb információkét hívjon minket bátran, a kolléganők örömmel válaszolják meg kérdéseit.

Magyarország első Vaillant márkaüzlete.